מאמרים

פסיכומטרי בזמן התיכון?

איך לעשות (ובעיקר איך לא כדאי לעשות) פסיכומטרי בתיכון

האם בכלל כדאי לשלב פסיכומטרי בתיכון?

ככלל, התשובה לשאלה הזו שלילית. פסיכומטרי היא בחינה שעל מנת להצליח להשיג בה ציון גבוה צריך להשקיע שעות לימוד רבות. חלקן הקטן בלימוד הידע הנדרש וברובן בלימוד ותרגול של מיומנויות למידה נכונות, תכנון לו"ז, תחקור נכון ופיתוח החשיבה.

בזמן התיכון בד"כ אין מספיק זמן על מנת להשקיע כמו שצריך בלימוד לבחינה. זאת ועוד – רוב הקורסים שמיועדים לתיכון מנסים לדחוס את כל חומר הלימוד בחופש הגדול על מנת שלא לפגוע בבגרויות. התוצאה בד"כ היא הפסד כפול – החופש הגדול נהרס וגם הציון בבחינה איננו מספיק (כי מה לעשות, אי אפשר ללמוד אנגלית בחודשיים.) אך אל דאגה, יש פתרון!

איך הלימוד לפסיכומטרי יכול לסייע לבגרויות ולא להפריע להן?

במקרה של תלמידים שמעוניינים לגשת לעתודה – פסיכומטרי בזמן התיכון הוא האופציה היחידה האפשרית. גם עבור הסטודנטים האלה צריך למצוא פתרון שיבטיח שהבגרויות לא יפגעו, שיישאר חופש גדול ושעדיין יהיה אפשר להגיע לתוצאה מצוינת בבחינה. הדרך היחידה לעשות את זה היא באמצעות קורס פסיכומטרי אישי אשר פרוש על פני תקופה ארוכה (כחצי שנה, כפול מאשר בקורסים רגילים ופי שלושה מאשר קורסים המיועדים לתיכון).

פסיכומטרי בזמן התיכון?

קורס כזה, כמו כל דבר בצבא, יחולק לשלושה חלקים:

חלק א' – מיומנויות למידה וידע בסיסי:

חלק זה יכלול אבחון פסיכומטרי, קביעת תכנית לימוד אישית בהתאם לרמת הידע, מספר מצומצם של שיעורים העוסקים במיומנויות למידה והכוונה איך לנצל את הזמן ה"מת" לצורך שיפור הידע הבסיסי.

לדוגמה: נניח שעלינו ללמוד בעל פה 200 מילים באנגלית. אם נחלק את הלימוד על פני עשרה ימים, כלל לא נתקשה ללמוד עשרים מילים ביום, תוך כדי שאנחנו ממתינים למשהו, בין משימות, בהליכה ממקום למקום וכו'. האלטרנטיבה של לימוד אותן 200 מילים ביום אחד (במקרה של קורס קצר) תאלץ אותנו להשקיע זמן רב בלימוד אותן מילים וספק אם בכלל נצליח לעשות זאת.

במהלך החלק הראשון של הקורס – מוצמד לכל סטודנט איש צוות שתפקידו לעקוב אחר השיפור לאורך התקופה, ולא פחות חשוב – לוודא שהלימוד נעשה בלי לפגוע בבגרויות, שכן בסופו של דבר גם הן משוקללות בסכם הקבלה לאוניברסיטה.

חלק ב' – קורס פסיכומטרי:

במהלך חלק זה שיתבצע החל מסוף הבגרויות ועד לתחילת חודש אוגוסט נלמד את כל מה שצריך לצורך החלק החשיבתי בקורס, כאשר גם בשלב זה יש איש צוות צמוד לכל סטודנט ותכנית אישית כך שגם אם במהלכו יש שבוע שבו המשפחה טסה לחו"ל – הכל בסדר וגם את זה אפשר לשלב (בדיוק כמו שגם במהלך הלימודים האקדמיים יהיה מקום לשלב נושאים נוספים מעבר ללימודים!)

חלק ג' – מרתון

בשלב זה שיתבצע במהלך שלושת השבועות לפני הבחינה – נלמד בעיקר את אסטרטגיות להתמודדות עם הבחינה, נשפר דברים אחרונים ונגיע למצב שבו אפשר לגשת לבחינה ולדעת שעושים אותה רק פעם אחת – ומצליחים!

לסיכום –

למרות שבאופן כללי עדיף ללמוד לפסיכומטרי אחרי הצבא, אפשר במסגרת קורס מותאם אישית לעשות את זה גם בתיכון, וכך גם לסייע לבגרויות, לנצל את זה שאנחנו עדיין "בראש של לימודים" ולהצליח בגדול.

כדאי לזכור שברוב המוסדות האקדמיים ציון פסיכומטרי תקף לשבע שנים כך שגם אם תחליטו ללמוד באוניברסיטה רק אחרי צבא – עדיין עניין הפסיכומטרי יחסך מכם!

כיום, לתלמידי בית הספר יש סמארטפון בכיס ולא ספר לימוד. אחת הדרכים הטובות ביותר לוודא שהדור הזה מוכן לעתיד היא להביא טכנולוגיה לחינוך. למידה מקוונת מציעה לסטודנטים דרך גמישה ללמוד בקצב שלהם וללמוד קורסים בכל נושא מכל מקום. מערכת ניהול למידה (LMS) יכולה גם לתמוך בלמידה מעורבת על ידי מתן גישה לתלמידים הן לחוויות וירטואליות והן לחוויות אישיות. היתרון הגדול ביותר של LMS הוא שהוא יכול לחסוך לך זמן. לדוגמה, מורה עשוי להשתמש בפורומים מקוונים כדי לגרום לתלמידים לעבוד יחד ולאחר מכן לבקש מהם לבוא לכיתה לדיון פנים אל פנים.

adminפסיכומטרי בזמן התיכון?