מאמרים

בהיסח הדעת

כיצד מתמודדים עם הסחות דעת?

שמירה על ריכוז בזמן למידה מעולם לא הייתה עניין של מה בכך, ועם הזמן והתקדמות הטכנולוגיה היא הופכת קשה יותר ויותר. אילו גירויים תוכלו לנטרל, וכיצד תוכלו להתמודד עם אלה הבלתי-נמנעים? מה שבטוח, בכתבה הקרובה כדאי לכם להתרכז.

חלקו את המשימות לפי שעות הריכוז

מחקרים מראים שאנו נמצאים בריכוז-שיא במשך כשעה עד שעתיים ביום, לרוב בשעות הבוקר המאוחרות. בשעות אלה רמת היעילות שלנו גבוהה במיוחד וקל לנו להימנע ממסיחים. כאשר אתם מתכננים את היום שלכם, שאלו את עצמכם אילו משימות מצריכות את רמת הריכוז הגבוהה ביותר ובצעו אותן בשעות ריכוז השיא שלכם.

השתדלו בנוסף לשמור את אותן משימות לשעות בהן הבית ריק מאנשים ומרעשים. מחקרים נוספים בנושא גורסים כי עדיף לבצע משימות הדורשות רמת יצירתיות גבוהה במיוחד דווקא בסביבה חופשית יותר ולא במשרד או בספרייה.  מחקרים אלה מציגים תאוריות כלליות, אך אל תשכחו שיכולת ריכוז היא אינדיבידואלית במיוחד ומשתנה בהתאם לאדם, לזמן ולמקום. נסו לערוך מספר ניסויים, רק כך תגיעו לנוסחה הנכונה עבורכם.

האזינו למוזיקה

האם נכון להאזין למוזיקה בזמן ביצוע משימות לימודיות? התשובה משתנה כמובן מאדם לאדם, אך מחקרים הראו כי האזנה למוזיקה באוזניות בזמן למידה מפחיתה את היכולת לייצר זיכרונות ולשמר מידע, בעוד שמוזיקת רקע עשויה דווקא לעזור לכם.

בהנחה שאינכם מבלים את זמנכם על אי בודד, הימנעות מרעשי רקע בזמן למידה היא כמעט בלתי אפשרית, לכן עדיף לקחת את השליטה ברעשי הרקע אל הידיים שלכם. יצירת רשימת השמעה של רצועות מוזיקה קבועות המשרות אווירה חיובית בעוצמה מתאימה יכולות לנטרל לחלוטין את רעשי הרקע הקיימים.

מסיח עיקרי נוסף הוא הטלפון הנייד שלכם. הוצאת הטלפון הנייד מטווח הראייה שלכם, או אפילו הנחתו בחדר אחר תעזור לכם לקבל את השקט הנדרש ללמידה איכותית. יתרה מכך, נמליץ לכם להודיע לאנשים הקרובים שלא תהיו זמינים בזמן הקרוב, כך תדעו שהם לא מצפים לשיחה או לתגובה מכם.

הסתכלו על ההסחה כעל תגמול

כיוון שלא ניתן להימנע ממסיחי דעת, כפי שציינו, נסו לנקוט בגישה חיובית ולהפוך את החיסרון ליתרון. דמיינו מצב בו אתם מנסים לפתור תרגילים במתמטיקה ומנסים לחשוב על התפתחויות אפשריות בסדרה בה צפיתם אמש. בסיטואציה כזו, תצאו קירחים מכאן ומכאן – לא תהיו מרוכזים בפתרון התרגילים אך גם לא בסדרה האהובה עליכם.

הציבו לעצמכם יעד שכאשר תעמדו בו – תרשו לעצמכם ליהנות מאותם מסיחים ללא רגשות אשם. כך לדוגמה, כאשר תסיימו לפתור את תרגילי המתמטיקה תצפו בפרק בסדרה ותרגישו שהרווחתם זאת ביושר.

עזרו לעצמכם

ארגון לוח זמנים, מיקום הטלפון הסלולרי או המחשב, סביבת למידה מתאימה ואינספור אמצעים נוספים הם המפתח לשליטה בריכוז שלכם ובמסיחי דעת. פיתוח הרגלים כאלה הוא המפתח שלכם לעזור לעצמכם.

adminבהיסח הדעת

Related Posts